ВиК – Балчик: Зазимявайте водомерните шахти

0
1567

Абонатите на ВиК трябва да извършат зазимяване на водомерните шахти в имотите си. Това предупреди началникът на местното водно дружество инж. Стилиян Касабов.

Специалистите препоръчват където не се консумира вода, тръбите да бъдат изпразнени от възможно най-ниската точка, да се източи водата от водомера, за да се предотврати замръзване. През зимния период показанията на водомерите няма да бъдат засичани от инкасаторите, а ще се начислява консумирана вода на база минал период. През пролетта, след разкриването на водомерните шахти ще бъде направено изравняване, съобщи още инж. Касабов.

Болшинството от отчитащите съоръжения в Балчик и селищата от общината са навън и реалните сметки за потребление на водата ще станат ясни напролет. За вътрешните водомери инкасаторите ще продължат да отчитат показанията. Припомням, че по проекта за подобряване водния цикъл на Балчик са подменени 1200 водомера, предстои това да бъде сторено за още 600 абонати. Началникът на ВиК Балчик уведоми, че през лятото са били командировани служители от добричкото дружество, което са констатирали много нередности при потреблението на вода в района, за което гражданите и фирмите са били глобени.

По информация на радио „Варна“