Албена АД и община Балчик изградиха „Balchik gardens“

0
1201

Приключи изграждането на жилищен комплекс „Балчик гардънс, гр. Балчик. Инвеститори в проекта са „Албена“ АД съвместно с oбщина Балчик.

Комплексът се намира само на 50 метра от морския бряг на „Белия град“, на 350 м от яхтеното пристанище и лятната резиденция на румънската кралица Мария – архитектурно-парков комплекс „Двореца“.

Състои се от 78 апартамента и 6 вили с изглед към морето, построени сред естествен парк от вековни дървета.

Апартаментите се предлагат завършени „до ключ“. В комплекса има двустайни и тристайни жилища, част са с изцяло морска панорама, останалите предлагат гледки към морето и белите скали, които дават името на „Белия град“. На разположение на собствениците и гостите на комплекса са SPA център с фитнес зала, парна баня и сауна, басейн с дължина 25 м и детски дял, детска площадка, бистро. В допълнение 3 работещи световноизвестни игрища за голф са в непосредствена близост, както и балнеологична курортна зона „Тузлата“.

Концепцията и визията на комплекса са решени в типичен за Балчик стил – с местен естествен червен Балчишки камък, комбиниран с дървени орнаменти в тъмен цвят. Белотата на фасадата се допълва по уникален начин от естествената бяла скала, зеленината по околните хълмове и гладката синева над града.

„Балчик гардънс“ е подходящ за целогодишно използване и за ваканция и почивки.

Ценността и потенциала на района са гарантирани от близостта и наличието на пешеходна връзка по самия морски бряг с курортен комплекс „Албена“ и летище Балчик.

В комплекса е предвидено постоянно присъствие на компанията-инвеститор „Албена“ АД.

По информация на dariknews.bg

Снимка: „Балчик гардънс“ © Албена АД