Сияна Фудулова е новият председател на Областния съвет на БСП

0
780

Над 3400 подписа събрани в община Балчик за предизвикване на референдума АЕЦ – Белене

Сияна Фудулова е новият председател на Областния съвет на БСП. С 22 гласа от общо 33 тя бе избрана сред кандидатурите на Недко Марчев – председател на ОбС на БСП Генерал Тошево и Радослав Иванов предложен от ОбС на БСП Добрич.
Преструктуриране и незабавно преминаване към предизборна подготовка  във връзка с предстоящите парламентарни избори през 2013 година  е приоритетната задача на новия председател.  „Отговорността, която имаме е не само пред партията, но и пред гражданите на цяла Добричка област, а от там и към Държавата и ние трябва да я оправдаем с бъдещи резултати”, коментира новият председател.

Сияна Фудулова съобщи още, че с добрата организация на партийния и обществен актив, БСП Балчик реализира над 3400 подписа за предизвикване на референдум за бъдещето на ядрена енергетика в България и реализирането на проекта АЕЦ „БЕЛЕНЕ“ Стартът  на подписката бе даден още през месец май в Балчик.
От местната структура допълват, че най-голям резултат е постигнат след  1 юли.  Много от жителите са изразили притеснения в предоставяне на личните си данни и са били скептични към подетатa кауза. Други са изразили позицията си от нуждата да се чуе гласа на народа и нетърпимостта от покачването цената на тока.
Постигнатият резултат от над 3400 подписа, Сияна Фудулова определя като достойно включването на община Балчик в подписката на национално ниво.