Пътуващо лятно кино с БНТ1 пристига в Балчик

0
632

Прожектират „Тилт“ на плажа в Кранево в края на месец юли

„Лятно кино с БНТ1“ пристига в Балчик на 7 август, а ден след това ще бъде и в областният град – Добрич.
От националната телевизия дават началото на проект, чиято цел е възстановяването на летните кина в страната. Специален автобус на кампанията „Лятно кино с БНТ1“ ще премине през 21 града в страната, в които на открито ще се прожектират нови български филми. Програмата предвижда по една прожекция на вечер във всеки град от маршрута, която ще започне около 21.00 часа. БНТ ще подсигури най-малко 100 седящи места. За прожекциите националната телевизия ще осигури екран, необходимата техника и озвучаване.
Репортерски екип на „По света и у нас“ ще следи отблизо всичко случващо се и ще прави репортажи за новинарските емисии и сутрешния блок „Денят започва с култура“. Входът за всички прожекции е свободен.  Филмите  са български, като сред предложенията са за „Прогноза“ на Зорница София, „Островът“ на Камен Калев, „Кецове“ на Валери Йорданов и „Лора от сутрин до вечер“ на Димитър Коцев-Шошо. Всички населени места от маршрута ще предоставят подходяща локация за прожектиране на открито.

Пълният маршрут по дати и градове

Българският филм „Тилт“ по проект „Пристигащо кино“ на Андрей Слабаков ще бъде прожектиран северния плаж в Кранево на 30 юли от 21.30 часа. Час и половина по-рано филмът ще бъде представен от Ивайло Драгиев и други актьори участващи в лентата. Входът е свободен съобщават от младежката организация на ГЕРБ в Балчик – организатори на прожекцията в курортното село.