“Химера за живот“ – дебютният роман на гимназистката Росица Траянова от Балчик

0
742

Първият си роман “Химера за живот” представи в средата на декември в Добрич младата балчиклийка Росица Траянова. “Химера за живот“ е история, започваща с лекомислие и спонтанност. История за нашето време, с истински имена и събития. История на химерата за живот, колкото сладка, толкова и разрушителна. Защо? Защото хората сме слепи за очевидното и зрящи за несъществуващото! Защото никога няма да е както някога, но някога може да е както никога!” е същността на романа.
Главната героиня в “Химера за живот” – Дженифър, е персонаж, вдъхновен от много личности. Но тя е и образ, посветен на едно младо момиче от Балчик, което си отиде по нелеп начин, разкрива на представянето младата авторка.
Тази книга е като наръчник, който никога да не употребявате за пример, споделя Роси в интервюта пред медиите.

 

 

Росица Траянова е родена в гр. Балчик на 4 октомври 1993 г. В момента е ученичка в Езикова гимназия “Гео Милев”, Добрич. Занимава се с рисуване, философия, пише проза и поезия. Печелила е първо и трето място на литературни конкурси в община Балчик и наградата на публиката на литературен конкурс в езиковата гимназия, в която учи сега. На националната олимпиада по философия през изминалата година взима първо място на областен кръг.