Александър Танев от Балчик в главната роля на мюзикъла „Питър Пан“

0
1215

Филмът ще бъде излъчен на 31 декември от 17 часа по БНТ 1

Деца от цялата страна участват в първата реализация на мюзикъла „Питър Пан“ на Пиърс Робинсън в България. Продукцията е под формата на пълнометражен филм-мюзикъл,  създадена от „Урбан медиа“.

Невероятният шанс да попаднат след победителите са три деца от Добричка област – Александър Танев от Балчик и Николай Марков и Велико Димитров от Добрич. Александър печели главната роля – на Питър Пан, а Ники играе в мюзикъла Майкъл – по-малкото братче на Уенди. С талантливите си изпълнения на китара Велико става част от „Акага Джуниър“ и заедно с другите избрани музиканти и „Акага“ изпълнява музиката.

„Много силно исках да спечеля ролята на Питър Пан. Любим изпълнител ми е Майкъл Джексън и след като прочетох,че мечтата му е била да играе Питър Пан, но винаги, когато са му предлагали ролята, е имал други ангажименти, реших, че аз трябва да я изиграя. Единственото ми желание беше да играя Питър Пан“. Това разказва в интервю за НДТ 10-годишният Александър. Момчето е категорично: „Аз съм сигурен, че когато искаш нещо много силно, то се сбъдва“.

Творбата е по музика и текст на известния британски композитор Пиърс Чатър Робинсън, по оригиналната книга на Джеймс Бари. Ролите на всички герои, включително на възрастните персонажи, са поверени изцяло на деца певци, танцьори и музиканти.

Поставянето и заснемане на българския мюзикъл „Питър Пан“ е финал на детското състезание на БНТ1 „Феномени“, в което участваха деца между 6 и 16 години от цялата страна.
Кастингът бе проведен в 6 града – Бургас, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново и София. Над 2000 деца са показали умения в категориите песен, танц и инструментално изпълнение.

Режисьор на филм–мюзикъла е Бисерка Колевска, оператор – Ивайло Пенчев, продуцент –  Стоян Стоянов.
Филмът ще бъде излъчен по БНТ1 на 31 декември от 17.00 ч.

Снимки: Viveti Photo Studio