Добре дошли в Балчик!

0
1350

 


Добре дошли на информационния сайт за Балчик!

Balchik.com е сайт, с който искаме приятно да Ви изненадаме за това какво може да се прави в един малък, черноморски, но същевременно богат на емоции град, какъвто е БАЛЧИК.

Насоките от нас, емоциите за Вас!

Balchik.com предлага информация и възможност за он-лайн резервации, като сами избирате звездите, които да греят над вашето легло – хотели, частни вили, къщи, апартаменти и стаи под наем.

Почивката задължително е в съчетание с развлечения. Предлагаме Ви, без да се замисляте да се потопите в дневния и нощен живот на Балчик – посещение на забелeжителности и околности на града, плаж, гмуркане, голф туризъм, езда, оф роуд, риболов, селски туризъм, наблюдаване на птици, спа и възстановяване, тенис, яхтинг, нощни клубове, ресторанти, барове и др.

Да си информиран, означава да си в ритъм с жизнените импулси на Балчик. Ежедневно на Balchik.com може да получавате информация за предстоящите събития в града – Какво, къде и кога? Всеки има възможност да изрази своята гражданска позиция, чрез препоръки и мнения в коментарите към новините за деня. Разбира се, може да ни следите и в социалната мрежа www.facebook.com/Balchik.

Ако Балчик Ви плени и искате завинаги да сте част от него, можете да се локализирате. Това е възможно чрез нашата секция Имоти. Надяваме се с лекота да намерите Вашето уютно кътче в Балчик и да бъдете част от неговите житейски вдишвания и изди ш вания.

Балчик – вашият град!

Приятно пребиваване в Балчик! При нужда винаги можете да се свържете с нас, за да Ви бъдем максимално полезни!

Балчик – Земя на Седем Цивилизации!

Според историци и археолози – земя на траки, елини, римляни, византийци, прабългари и турци. Основан преди повече от 2600 години от йонийските колононисти на морския бряг на Черно море, Балчик е град с богато културно-историческо наследство.

Известен в миналото си с имената Круни, Карвуна и Дионисополис в чест на гръцкия бог на виното и веселието – Дионис, чийто торс изхвърля м о рето на брега. Символът на Балчик – торсът на бога, използван в герба на общината, е открит през 1956 г. Оригиналът на торса на бог Дионис се намира в Н ационалния исторически музей в София, а негови копия са експонирани в залите на Художествената галерия и Историческия музей в Балчик.

Настоящето име на Балчик се свързва с господството на деспот Балик и турските думи „бал“, „балък“ и „балчук“, които се превеждат съответно като мед, риба и за най-достоверно – кал заради тинестото дъно на пристанището в Белия град.

През античността Балчик е преживявал впечатляващ разцвет и не случайно древноримският поет Овидий възкликва в стихове: „Приветствам те Белокамен град, с неповторима красота!“