Регата Kaliakria Cup 2012 завърши с отложена гонка и много емоции

0
681

Лидерите Petra, Феникс, Меч и Windwalker в четирите класа след първите два дни спечелиха титлите на Kaliakria Cup 2012. Липсата на достатъчно силен вятър накара главния съдия Тодор Иванов да отмени старта в третия ден на регатата, но емоциите продължиха и на брега.

 Награждаване на екипажа на Petra            

Въпреки че предвидената за третия ден къса гонка тип “банан” не бе проведена, интрига имаше до последния момент в клас IRC 1–Racers. Срещу лидера след вчерашния ден Petra бе подаден протестен сигнал за по-високо вдигнат грот от описаното в IRC сертификата. След замерването обаче се оказа, че отклонението е в рамките на допустимото, и Никола Дуков и неговия екипаж се поздравиха с победата.

Освен Petra, която спечели при IRC 1, купи за първо място в отделните класове на награждаването получиха Феникс (IRC 2 – Cruisers), Меч (Conrad 25R Peterson) и Windwalker (свободен клас Rally). Победителите от класовете получиха и специални 3-литрови магнум бутилки от серията Next Twenty Years от Домейн Бойар.

За всички призьори бяха предвидени и старинни фотографии на знакови места в Балчик. Награди за достойно представяне получи и единственият изцяло женски  екипаж в Kaliakria Cup 2012 – този на Лодката на Домейн Бойар Lady Kaliakria, в чиито екипаж беше звездата на световния сноуборд Александра Жекова.

Kaliakria Cup 2012 се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Регатата носи името на комплекса, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие. Kaliakria Cup 2012 се провежда с партньорството на Домейн Бойар.

Екипажът от дами на лодката  Lady Kaliakria

Крайно класиране на Kaliakria Cup 2012:

Клас IRC 1 – Racers

1. Petra (шкипер: Никола Дуков) – 4.5 т.

2. Xtrema (Пламен Георгиев) – 7 т.

3. Venid Yacht (Георги Михов) – 14.5 т.

 

Клас IRC 2 – Cruisers

1. Феникс (шкипер: Валентин Николов) – 6.5 т.

2. Luna (Юрий Ковбасюк, Украйна) – 7 т.

3. De Maria (Христо Досев) – 8.5 т.

 

Клас Conrad 25R Peterson

1. Меч (шкипер: Боян Костов) – 3.5 т.

2. Albireo (Венцислав Мазаров) – 7 т.

3. Алгол (Александър Милев) – 10.5 т.

 

Клас Rally (свободен)

1. Windwalker (шкипер: Мирослав Станев) – 3.5 т.

2. Imagine (Величко Динчев) – 7 т.

3. Сириус (Андрей Стафунски) – 10.5 т.