От 5 декември започват празничните прояви в Белия град

0
744

christmas-candles-10 (640x428)Коледните светлини в Балчик официално ще грейнат на 5 декември от 17.00 ч.

В тържествена обстановка на централния площад пред градската елха малки и големи ще си пожелаят една по-добра и здрава Нова 2014 година.

На 6 декември по традиция балчишките рибари ще се съберат на рибарския порт, за да посрещнат заедно Никулден. Този път празникът ще премине под знака на благотворителността. Началото е  в 12.00 ч. Рибарите ще осигурят риба, а желаещите да я приготвят ще демонстрират кулинарни умен я на приготвените скари. Ресторантьори, както всяка година,  ще се представят с други блюда от риба, които ще се продават. За Никулденската наздравица ще се разлее вино, а успоредно с това ще тече и конкурс за най-добро домашно питие от гроздов сок.
Всички събрани средства ще бъдат дарени на Никола Диков от Балчик, който се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация.
Рано с утринта църквата “Св. Никола” ще посрещне миряните за празника. Службите започват в 8.00 ч. с утреня, света златоустова литургия, водосвет и освещаване на рибен оброк.

На следващия ден (7 декември) е благотворителният бал на Ротари клуб, който се организира в навечерието на Коледа всяка година. Целта е набирането на средства за нуждаещи се деца от общината.

Коледният афиш предвижда и литературна среща с добричкия поет Сашо Серафимов и представянето на новата му стихосбирка – 11 декември, читалище “П. Хилендарски”, 17.00 ч.

На 12 декември е изложбата от най-дългогодишния детски конкурс “Здравей, Коледа! в Общински детски комплекс от 14,00 ч.

На 15 декември в Двореца е традиционният концерт на смесен хор „Черноморски звуци „На чаша вино с коледни песни”.

В декемврийската програма ще се включат с общ концерт Съставът за популярни песни и Общинският хор на пенсионерите. Датата е 20 декември,  а мястото -църква „Св.св. Константин и Елена” .

На 21 декември е планиран и общ концерт на всички детски състави.

До края на декември ще бъде представен корпоративният календар на Община Балчик, който тази година събира знаковите събития на Белия град.

Старата година ще изпратим заедно на 31 декември в кв. “Балик” с  концерта “Новогодишна наздравица”, който ще постави началото на Новата 2014 година.