Община Балчик ще продава капитала си в „Албена“ АД

0
796

Община Балчик открива процедура за приватизация на участието си в капитала на „Албена” АД с 304 570 броя безналични акции с обща стойност по номинал 304 570 лева. Решението бе взето на заседание на Общинския съвет – провело се на 28 юни, съобщават от пресслужбата на общината.
Полученият девидент от общината за 2010 година е в размер на 152 285 лв, а за 2011 -та все още не е преведен. Предстои кметът да разпореди изготвянето на тръжна документация за провеждане на приватизационната сделка.

Местните депутати приеха още и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на територията на община Балчик. Дневната тарифа на такситата ще бъде не повече от 1.30 лв. на километър, а максималната цена за нощен превоз е 1.70 лв. на километър. Решението е продиктувано от изискването на закона за автомобилните превози, съгласно който тарифите трябва да се актуализират поне веднъж годишно.

От общината информират още, че нов съветник е положил клетва в Местния парламент. Деян Димитров от ГЕРБ влиза на мястото на колегата си Стефан Павлов, който загина при катастрофа този месец. До този момент Димитров работи като старши специалист в отдел „Собственост и стопанство“ в администрацията на общината, поясняват оттам.