Международен детски фестивал на английския език в Балчик

0
650

Международен детски фестивал на английския език “СВЕТЪТ В ДЕТСКИТЕ ДЛАНИ”- БАЛЧИК’2012” ще се проведе от 6 до 12 юли. Девизът на участниците е  “Ние сме различни – в това е нашето богатство, Ние сме заедно – в това е нашата сила”.
Организатори на фестивала са Община Балчик, Народно читалище “Паисий Хилендарски”, Светлана Атанасова -преподавател в частна английска школа.

Целите на културната проява са развитие на културните връзки между различните държави чрез английския език, повишение на интереса на учениците към езика чрез демонстрация на техните творчески умения и талант, както и обмяна на опит на нови творчески методи на преподаване на английския като чужд език сред преподавателите от различни европейски държави. Сред задачите на фестивала са запознаване с културата, литературата и историята на Англия и англоезичните държави, демонстрация на ниво на владеене на езика, съответстващо на възрастта на участниците, както и мотивиране на учениците да повишават нивото си на владеене на езика.
Участие ще вземат детски колективи, изучаващи английски език като чужд в държавни училища, частни школи, езикови центрове. Те ще се състезават, разпределени в три възрастови групи от 8 до 17 години, в категориите сценично изкуство, вокално майсторство и рецитиране.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА
Място: НЧ “Паисий Хилендарски”
07 юли – Тържествено откриване на фестивала – 10.00 ч.
08 юли – Конкурсна програма – 10:00 часа
09 юли – Конкурсна програма – 10:00 часа
10 юли – Конкурсна програма – 10:00 часа
12 юли – Закриване на фестивала, награждаване – 16.00 ч. в хотел “Ралица Супериор”, КК Албена

Повече за фестивала 

Снимка: архив на фестивала