Искат касиране на изборите в село Кранево

0
732

Искане за касиране на изборите за кмет на Кранево са отправили до Административния съд в Добрич двама от кандидатите за кмет на селото. Георги Раднев е издигнат от коалиция „Зелена партия и социалдемократи”, а Красимира Любенова – от КП „Единни за община Балчик /ПБЖ и ПХН/.

Те оспорват решението на ОИК в Балчик за определяне на резултатите от изборите за кмет на селото Кранево на първия тур на 23 октомври.

Мотивите им са, че лица, които са с постоянен адрес в село Оброчище, имат и фиктивен настоящ адрес в с. Кранево.

Според жалбата, те са засечени да гласуват в двете населени места и фигурират и в двата избирателни списъка и в двете населени места. В жалбата се твърди също, че е бил променен адресът на избирателната секция в с. Кранево.

Според заповед № 700 на Кмета на Община Балчик от 01.08.2011 г., № 080300022 в с. Кранево е на адрес ул. „Черно море” № 7 А, което е посочено в сайта на Община Балчик и на служба ГРАО на МРРБ. В изборния ден на друг адрес – ул. „Черно море” № 7 Б, без да е отбелязано по какъвто и да е начин къде се намира новата избирателна секция и без там да са изнесени избирателни списъци, се посочва още в жалбата.

Третият мотив за искането за касиране на изборите в с. Кранево е, че за гласуване в изборния ден са издадени над 150 удостоверения за гласуване по настоящ адрес. Тези удостоверения не са публични и не са станали достояние на гласоподавателите по постоянен адрес.

Съществува напрежение и сериозно безпокойство сред много от жителите на с. Кранево от твърдения и подозрения, че на няколко от адресите са регистрирани повече от 20 лица, посочват още двамата жалбоподатели.

Платена публикация