„Юноши-2“ първенец в аматьорския футболен турнир

0
825

„Зарко Джилянов“ ще носи името есенния футболен турнир за аматьориDSC_8058 (640x345)

Тимът на „Юноши-2“ надделя над „Кестен“ с 5:4 след изпълнение на дузпи в провелата се тази вечер финална среща от аматьорския футболен турнир по повод празника на града – 21 септември.
Съдия на срещата бе лично кметът на Балчик – Николай Ангелов. Той обяви, че есенния футболен турнир за следващата година ще носи името „Зарко Джилянов“, в памет на внезапно починалия по време на провеждане на турнира Светозар Стефанов Джилянов – директор на детско юношеската школа на „Черноморец“ – Балчик и организатор на спортната проява. Също в памет на Зарко ще бъде именуван спортния комплекс, където се провеждат срещите. Ангелов допълни, че футболното игрище е само част от спортния комплекс  предвиден за изграждане в ЖК „Балик“, и че предстои реализацията на още едно игрище и съблекални.

Играчите на „Юноши-2“ освен заветната купа получиха и спортни екипи. На второ място се класира футболният отбор „Кестен“, а на трето място тимът на „Енерго“. Всичките участвали 14 отбора в турнира получават футболни топки.

DSC_8067 (640x428)

Специална награда – купа за феърплей бе връчена на отбора на „Енерго“ от младите таланти от детско юношеската школа на „Черноморец“. Капитанът Христо Христов я посвети в памет на Зарко Джилянов.

Следващият футболен турнир за аматьори е предвиден да се проведе догодина по повод 24 – май.

Снимки от финалната среща и награждаване