Елена Мариновска от Варна победител във фотопленер Балчик ‘2012

0
1000

Трето място за балчиклийката Екатерина Димова

Елена Мариновска от Варна спечели голямата награда на общината от 1001 лева  на провелия се фотопленер Балчик ‘2012. Кадърът обрал адмирациите е трима рибари с дъждобрани в цветовете на трибагреника – бяло, зелено, червено. Авторката сподели, че най-голямата за нея награда е куче порода „Коли“, което минути преди откриването днес на изложбата се разхождаше бездомно в центъра на Балчик и тя реши да го осинови.

Връчването на голямата награда от 1001 лв.

Ловът на кадри в Балчик се оказа успешен и за Мариян Богоев, който спечели втората награда на пленера  – ваучер за 20% отстъпка при покупка на обектив Sigma, осигурени от  ИДС ООД.

Снимка на Мариян Богоев

Младият талант на Балчик във фотографията е Екатерина Димова, която се представи в изложбата с 3 свои кадъра и отнеси награда фотографска раница Lowepro.

Снимка на Екатерина Димова

Мая Казакова от Добрич със снимка на момиченце „Пипи“ получи продуктите на Олимпус. Поощрителни награди, осигурени от община Балчик, бяха връчени на Виктория Кънева, Стефан Георгиев и Тодор Николов.

Снимка на Мая Казакова

Провелият се от 23 до 27 май фотопленер Балчик ‘2012 завърши днес с откриването на фотоизложба във фоайето на община Балчик. В нея са включени над 60 кадъра от общо предадените за конкурса 100 снимки.

Организаторите споделиха, че следващата проява планирана от фотографски клуб „Осмото изкуство“ ще бъде в Родопите през месец юли.

Фотопленерът в Балчик се провежда за четвърти път. Организатор на тазгодишното издание е фотографски клуб „Осмото изкуство“, реализирано със съдействието на Община Балчик,  Държавен културен институт – Културен център „Двореца“, Фотографски системи ООД – официален дистрибутор на Sigma и Lowepro за България, Интер Дата Системи ООД – официален вносител на Sigma и Lowepro за България и Олимпус България.

Снимката фаворит от фотопленер Балчик ‘2012, фотограф Елена Мариновска