Балчик купува 100 велосипеда и прави 6 велостоянки

0
1169

bicycle balchik100 велосипеда и 6 велостоянки ще бъдат закупени и монтирани в Балчик и Албена и по пътя между града и курорта, съобщиха от морското кметство.

Покупката е част от проект по програма ТГС, в който община Балчик е партньор, а водещ е община Констанца. Проектът е на обща стойност 1 271 446 евро, като целта е да се подобри туристическата услуга в пограничния район на двете държави и подобряване на сътрудничеството с бизнеса в Балчик и Констанца.

Димитрин Димитров – технически сътрудник по проекта обясни, че ще се направят общо 6 велостоянки, като три от тях ще бъдат разположени в Балчик, една ще е по пътя между Албена и Балчик, във вилна зона „Фиш-фиш“, една ще има в курорта „Албена“ и една – в Кранево.

Три от велостоянките – тези в Балчик, ще са с капацитет до 40 велосипеда, а останалите 3 – до 20 велосипеда. Самите велосипеди ще са оборудвани с GPS и защитени срещу кражба. От кметството заявиха, че в рамките на проекта, който приключва през есента на тази година услугата ще е безплатна, като ще се направи анализ и определи цена за следващия туристически сезон догодина. Общината се надява поне частично да може да предложи на туристите една различна услуга още през това лято.

Стандарт нюз – www.standartnews.com

velosipedi balchik