”Албена” посреща юбилей с нови атракции

0
736

Albena, BalchikКурортът „Албена“ бе удостоен с престижна награда на туристическата борса в София „Ваканция и СПА Експо“. Комплексът бе отличен с приз за утвърждаване имиджа на България като туристическа дестинация, предаде Дарик.

През тази година „Албена“ отбелязва своя 45-годишен юбилей. По този повод в черноморския курорт ще бъдат организирани редица празненства, а също и обновления на плажната ивица, хотелите, ресторантите.

На 1 юли официално ще бъде открит първият аквапарк на територията на курорта – „Аквамания“, като пързалките в него ще са единствените по рода си в нашата страна. Той ще предлага над 600 метра различни видове пързалки, а също така и мини-аквапарк за децата.

На територията на курорта от 140 хектара ще има безплатен интернет за гостите, не само в хотелите и ресторантите, но и на плажа, по алеите, а обхватът ще стига до 50 метра навътре в морето.

Тази година ще бъде изграден и шахматен център – Училище на Карпов.

Йога занимания, медитация и смехотерапия ще се провеждат два пъти дневно под ръководството на индийския гуру Сандип Кумар.

Всички плажни зони ще бъдат с нови, италиански чадъри. Те са с UV покритие на плата. На плажа ще има и нови съблекални и соларни душове.

През този сезон ще се поставят още 2 библиотеки в северната и южната част на плажната ивица.