Айхан Апти за втора година е отличен за Атлет №1в Балчик

0
710

aihan-apti1(640x324)

Кметът ще поиска 200 хиляди лева за изграждане на спортна площадка

Айхан Апти беше определен за Атлет №1 на СКЛА “Черно море-2005” – Балчик за 2013-а година, информира сайта bgathletic.com. Състезателят на чук получава наградата за втори пореден път. През тази година той участва на европейското първенство за младежи до 23 години в Тампере и стана вицешампион на България. Айхан Апти е с два златни медала от 2013 година, два сребърни и един бронзов.
Втори в класацията се нареди Борис Йорданов, а трето място зае Екатерина Димова.Наградите на всички призьори в топ 10 бяха връчени от най-близките им хора. Тези, които са преживели с тях всяка една победа или загуба – техните родители. Така на сцената десет развълнувани майки връчиха купите на своите деца.

В приветствието си към атлетите от СКЛА „Черно море 2005“ кметът Николай Ангелов заяви, че ще поиска от Общинския съвет 200 хиляди лева да бъдат отделени за изграждането на спортна площадка за провеждане на лекоатлетически тренировки и състезания. Той изрази надежда, че след изграждането й тя ще има сертификати за провеждане на международни турнири по хвърляния, а местните атлети ще имат нормални услови за тренировки, се съобщава на сайта на община Балчик.

Снимки от награждаването

Снимка: Марияна Върбанова