Тузлата отваря врати на 19-ти март

0
4199

 

Специализираната болница за рехабилитация “Тузлата” край Балчик отваря официално врати на 19 март, съобщиха от лечебното заведение. Записванията в момента текат при засилен интерес.

Комплексът е специализиран за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферна и централна нервна система и на деца с церебрална парализа. Вече е сключен договор със Здравната каса за лечение по седем клинични пътеки: първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия; болести на централна нервна система; детска церебрална парализа; болести на периферна нервна система; родова травма на централна нервна система; родова травма на периферна нервна система; болести на опорно-двигателен апарат. Максималният престой по пътеки на Здравната каса е 7 дни за възрастни и 10 дни за деца. Пациентската потребителска такса за ден е 5,40 лв., която се формира като процент от сегашния размер на минималната работна заплата.

За да се възползват от лечебните свойства на тузленската кал, първата стъпка на пациентите трябва да е посещение при личния лекар. По негова преценка се издава направление за хоспитализация, което е валидно един месец. Следващата стъпка е записване в лечебното заведение и уточняване на допълнителните изследвания, които трябва да бъдат представени пред медиците в “Тузлата”.

За втора година болницата ще работи по програми на Националния осигурителен институт за профилактика и рехабилитация. По това направление престоят е 10 дни, с 15 лева доплащане за хранене на ден.

Лечебното заведение разполага с 60 легла. Възможен е прием и без направление. Цената за десетдневни процедури без отсядане е от 200 до 270 лева, а с престой – е от 270 до 530 лева според лукса на стаите и лечебните услуги.

Телефоните за записване са: 0579 7 28 82; 0579 7 23 48; мобилен: 0882 52 83 20; e-mail: tuzlata@abv.bg. Повече информация може да бъде намерена на електронния сайт http://sbrtuzlata.com.

Първите пациенти ще спечелят допълнителни бонуси, разкри управителят на “Тузлата” д-р Камелия Кирчева.

Здравното заведение обявява и търг за продажба на собствеността си в центъра на Балчик, а именно два апартамента на главната улица “Черно море” от по 59 кв.м с начални цени 15 700 и 15 550 лв., както и търговски обект с площ от 54.00 кв.м със стартова сума от 32 хиляди лева.

По информация на в-к „Балчик“

 

Езерото на Тузлата, откъдето се добива лечебната кал