Трета поредна изложба за младите художници от Балчик

0
1305

Трета поредна изложба представят младите и талантливи художници на клуб „Борис Караджов“ към НЧ „Паисий Хилендарски“. Във фоайето на читалището са подредени творбите на Яна Миновска, Генади Гавраилов, Надежда Раданова, Ани Манева, Весела Мариянова, Деница Александрова, Николина Иванова, Михаела Санджакян и Иван Миновски.
hudojnici (550x413)От ляво надясно: Валентин Шалтев, Генади Гаварилов, Николина Иванова, Яна Миновска, Иван Миновски, Михаела Санджакян, Ани Манева

На откриването днес техният художествен ръководител Валентин Шалтев сподели, че изложбата е родена от идеята младите художници да съберат и да пресъздадат красивото около нас, в частност града ни. Увлекателен в изказа си худ. Шалтев щрихова основни акценти в творчеството на всеки един от младите автори и желанието им да пресъздават светоусещането си в картини.
Kато най-развит и познат на публиката той коментира името на Генади Гавраилов, който е известен предимно с балчишките пейзажи. В творчеството на Николина, Шалтев сподели, че вижда идеята на великия Гоген и вдъхновението му от остров Таити. Ани Манева той описа с една дума – класика, пресъздадена от чудесен рисунък, безапелационна реакция за всеки, който види творбите й. В малките формати намира смисъл и израз творчеството на Михаела Санджакян, където тя се чувства най-добре, коментира худ. Валентин Шалтев. Експериментът и търсене в областта на визуалността е основното в платната на Яна Миновска, повлияна от обучението си по история на изкуствата, допълва ръководителят. Чудесно, точно, на нивото на едно учудено дете, весели и с настроения са думите, с които се описват платната на Надежда Раданова.  Като най-млад член на клуба бе представен Иван Миновски, брат на Яна, който в изложбата участва с портрет на коне.Genadi_Gavrailov(450x385)

 Генади Гавраилов

Ani_Maneva (350x169)

Ani_Maneva1(198x250)

Ани Манева

Nadejda_Radanova(246x250)

Надежда Раданова