Сложна зимна обстановка в област Добрич

0
952

DSC_7900 (550x368)Пътищата в община Балчик са проходими при зимни условия

Пътищата в община Балчик са проходими при зимни условия, съобщават от кметството.  Въпреки че има достъп до всички села, асфалтовата настилка е заледена. През деня служители и техника на общинската фирма БКС разчистиха натрупан от морето пясък по крайбрежната алея в Балчик, а по-късно са отстранени и паднали дървета по пътя Балчик – Албена.

Телефонът за сигнали до оперативния дежурен на Общинския съвет за сигурност е 0579 72523. Там през деня е получен сигнал за паднала мазилка и откъсната метална обшивка на бл.22 в ж.к.“Балик“. Дежурен екип е реагирал на сигнала.

За извличането на закъсал автобус по републиканската пътна мрежа в отсечката между Балчик и Каварна е бил изпратен да помага военен високопроходим автомобил.

През целия ден автобусите от градските линии в Балчик се движеха по разписание, като последният микробус за Варна  от автогара Балчик е отпътувал в 15.30ч. През целия ден е обслужвана и линията Балчик – Добрич, в зависимост от пътната обстановка.

Сложна и динамична остава обстановката в Добричка област. Този следобед без ток останаха 43 селища, но към момента електрозахранване няма само в 10 села в общините Каварна и Шабла. Без вода са четири селища, съобщават от Областния съвет за сигурност.

В община Каварна без ток са с. Камен бряг, с. Нейково, с. Св. Никола, с. Крупен, с. Белгун, с. Септемврийци, а без вода – с. Поручик Чунчево, с. Хаджи Димитър, с. Белгун. В община Шабла без електрозахранване са с. Горун, с. Езерец, с. Горичане, с. Пролез.

На два пъти днес бе затварян за движение пътят Варна-Добрич за изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили на територията на Варненска област. 26 машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканските пътища по основните направления в Добричко.

Към момента по пътищата на Добричка област няма бедстващи граждани, съобщава шефът на Пожарната гл.инспектор Дарин Димитров. 8 леки автомобила са закъсали по отсечките Добрич-Балчик, Балчик-Варна и Добрич-Варна, както и автобус край Балчик. Пътниците са извозени, а колите са изтеглени.