„РибАрт фест“ – новото попълнение в културния афиш на Балчик

0
626

art_fish(350x230)„РибАрт фест“ е името на новия фестивал, който ще се проведе в Балчик. Културният афиш на Фестивалния град на Балканите се обогати с ново събитие с подкрепата на Оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” 2007-2013. Общата стойност на проекта е 271 472,10 лева, се съобщава на общинския сайт.

Целта е подобряване качеството на културните ресурси на Община Балчик и популяризиране на природното и културно наследство за превръщането на общината в едно по-привлекателно място за живот, туризъм и инвестиции, чрез интегриране на рибарския сектор, посредством провеждане на форуми на изкуството, свързани с рибарската общност.

Дейностите по проекта предвиждат провеждане на фестивал в рамките на три дни в НЧ „Паисий Хилендарски 1870“, където ще има музикални изпълнения, ще се прожектират филми, ще се представят изложби, свързани с поминъка на местните жители. Предвижда се и дегустация на рибни специалитети.

Благодарение на проекта, читалището в Балчик ще бъде оборудвано със съвременна сценична техника, нови зрителски столове, видео и аудио апаратура.