Приемат се записвания за второто издание на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“

0
553

1 февруари е крайният срок за записване във второто издание на международният хоров фестивал „Черноморски звуци“, който е празник на песента, морето, хармонията, красотата и приятелството.  Музикалното издание ще се проведе от 6 до 10 юни, когато Белия град ще посрещне хористи от цял свят. Темата на ателието е “Съвременна финландска музика”. Тази година хоровете ще се изявяват на четири естради край морето Двореца и църквата “Св. св. Константин и Елена”. Всички те ще се състезават за приза “Черноморски звуци”. В програмата са включени отново работните ателиета, които ще се ръководят от самите композитори – автори на разучаваните произведения.

В първото издание на международният хоров фестивал „Черноморски звуци“ през 2011 година участие взеха 9 хорови състава от България, Гърция и Чехия. Повече от 250 певци се обединиха в творчески екип в рамките на хорова работилница и разучаваха нови български песни, които изпълниха заедно на гала концерта.
Хоровият форум е един от четирите фестивала, включени в проекта за иновативни културни събития в Балчик, стартиращ през 2012 година. Организатори на проявата са Община Балчик, сдружение “Музикален свят”, балчишкият смесен хор “Черноморски звуци” и НЧ “Паисий Хилендарски”.

Повече информация може да бъде намерена в Интернет на адрес: www.chernomorskizvutsi.com.