Парламентът в Балчик

0
432

Общинският парламент в Балчик се очаква да бъде в състав 6 съветници от ГЕРБ, 4 от ДПС, 4 от БСП, 2 от ВМРО, 3 от СДС, 2 от Коалиция „Зелена партия и социалдемократи“.

Резултатите не са окончателни, защото все още протоколите на община Балчик не са обработени  на 100% , показват данните от сайта на ЦИК.
Балотажът на 30 октомври ще бъде между Николай Ангелов и д-р Светомир Михайлов.
Втори тур ще има и в село Оброчище, където на настоящия кмет Данаил Караджов не му достигна малко за да прехвърли 50% граница в надпреварата с опонента му Иван Петков.
С убедителна победа отново са кметове Тодор Георгиев на Гурково, Михаил Милчев на Сенокос,  Шукри Шукри на Стражица и Минко Попов на Соколово. В Кранево втори мандат спечели Румен Николов, който събра 61% от гласовете. Село Ляхово е с нов кмет – кандидатът на ДПС Реджеб Реджебов, който убедително спечели над досегащния Асан Мехмедов.
На основание Изборния кодекс се предвижда да бъдат закрити 10 кметства в община Балчик, където местните жители са под 350 души. Така за населените места Царичино, Тригорци, Кремена, Дропла, Змеево, Безводица, Храброво, Църква, Безводица и Бобовец ще се назначават кметски наместници.