Гласуваме до края на октомври за Храма на Кибела

0
549

20 чудеса в битка за откритие № 1

Hram_na_Kibela_Balchik (426x640)

Храма на Кибела все още има шанс да попадне сред десетте чудеса на България,  но отчитаните ежедневно  гласове за древната находка, трудно могат да се преборят с масовите кампании, организирани от другите общини. Още през август кметски управи направиха пунктове за общоградски вот, като изнасяха компютри на улиците, а областни управители приканваха да се гласува в подкрепа на исторически обекти от техния регион.
Храма на Кибела е единственото археологическо откритие от област Добрич, намерило място сред двадесетте, продължили във втория етап на онлайн референдума. Седем обекта си разпределят под 2% от гласовете.  Много  малко трябва храмът на Кибела да бъде един от тях. Водач в гласуването е Цари Мали град край Белчин (51.44%), следва Златото на гетите от Омуртаговата могила в Сборяново – Свещари (29.84%), Неолитният човек от Кар дере (16.81%), Термите на Деултум (0.51%).
Гласуването във втория финален етап на онлайн референдума продължава до  края  на октомври на сайта bgchudesa.com. Най-значимото откритие ще бъде обявено на супер церемония в началото на ноември.

Balchik_Cybele-550x211