Да подкрепим със своя вот „Певците на Соколово“

0
725

Да подкрепите със своя вот „Певиците на Соколово”, които представят Община Балчик и Област Добрич сред най – значимите за България културни ценности, след оспорвана предварителна селекция.
„Певиците на Соколово” е проект на НЧ „Просвета 1900” с. Соколово, представящ областта в националната селекция на „Живи човешки съкровища, България 2012”.
По инициатива на вестник „Стандарт” певците от Соколово са включени в кампанията „Чудесата на България 2012”. Обектите в двете категории са уточнени след дебати между над 150 експерти и историци, които са обсъждали всички предложения от април досега. Основен критерий в избора им е бил те да са достойни да влязат в списъка на ЮНЕСКО и да отговарят на условията за това.
В следващите 3 месеца всеки българин ще може да избере топ 10 между 30 предложения от материалното и 30 от нематериалното богатство на страната ни, които ще бъдат предложени на ЮНЕСКО. Гласуването става на сайтовете:
bgchudesa.com, standartnews.com, paper.standartnews.com, economymagazine.bg

Начин на гласуване:
1. Влизате в рубриката „Нематериално наследство“ в раздела „Национален вот 2012“.
2. Избирате своите 10 чудеса с маркиране на квадратчето под всяка от снимките на обектите.
3. Преди да натиснете бутона „Гласувай“, въвеждате електронната си поща в посоченото поле.
4. На e-mail адреса си ще получите линк за потвърждение на гласуването. След като го отворите, вашият глас ще се потвърди.
5. Фаворитите сред материалното културно-историческо наследство се избират по същия начин.