Фестивал на хвърчилата 2011

0
963

Фестивал на хвърчилата, първо издание

На 23 и 24 септември 2011 г. в близост до най-стария фар по българското черноморско крайбрежие, този до град Шабла, за първи път тази година се организира Фестивал на хвърчилата.

Организатори са Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Община Шабла, със специалната подкрепа на Зеления център в град Шабла, Българската федерация по авиомоделизъм, Неформална група Amorpha, Българска фотографска академия «Янка Кюркчиeва», Фотографско общество Варна, Архитектурно студио «Фекта», Галерия «Приятели», както и много други наши приятели от Шабла, района и цялата страна.

През двата фестивални дни ще се случат:
> визуален купон „Нарисувай птица“ – артистичен проект с участието на 20 графити и улични артисти, които ще творят върху старите цистерни, разпръснати покрай брега
> работилници за хвърчила, рисуване върху тениски, триизмерни птици, бижута и керамика
> квилинг – демонстрация на техники за декорация и дизайн, графити върху картони и други подръчни материали
> парад на хвърчилата с многобройни награди за любители и майстори на полета
> официална церемония по награждаването на най-добрите постижения от международния фото-конкурс под патронажа на FIAP „Дивото“ и Фотоваканция 2011, както и на плакатите от конкурса на БДЗП «НАТУРА 2000 – живот в хармония с природата»
> песни, танци, игри и забавления на сцена
> екскурзии за наблюдение на птици
> изложби-базар на местни продукти и произведения на местното приложно изкуство
> и много други приятни изненади

Пълна програма на Фестивала: http://bspb-redbreasts.org/images/agenda.pdf

Място на Фестивала – местност «Паметника», в непосредствена близост до фара на Шабла, посока Тюленово, ако се идва от Фара и Шабла. Ще има обозначителни табели.

Станете ни приятели във Facebook: Копирайте следния адрес в браузера: http://profile.to/kitefestivalshabla/ или напишете на кирилица в полето за търсене на FB: Фестивал на Хвърчилата. Тук ще ви уведомяваме за всички промени или ще ви предоставяме допълнителна информация за събитията по време на Фестивала.

Настаняване: Районът на Шабла предлага много приятни места за настаняване и хапване, които можете да разгледате тук:
http://www.shabla-greencenter.info/documents/Pytevoditel_09.02.2011_BG_1582.pdf

Фестивалът е част от проект «Безопасно място за червеногушата гъска», финансиран от програма LIFE + на Европейския съюз.

Източник: Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)

Снимки: БДЗП