Упокои се в Господа отец Марин Йорданов Петров

0
1217
На 09.03.2012 г. на 63-годишна възраст се представи в Бога протойерей Марин Йорданов Петров. През 2004г, на 56 години отец Марин завършва паралелния двугодишен курс на Софийската духовна семинария „Св. преп. Йоан Рилски Чудотворец“.
Ръкоположен за свещеник от  Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Г-н, Г-н, д-р Кирил през 2005 г. и е назначен да обгрижва селата от Добричка Духовна околия –  Змеево, Дропла, Сенокос, Кремена и Пряспа. Отначало като мирянин, по-късно  като свещеник  служеше на Бога и паството си с ревност, всеотдайност и любов. Тихо, скромно, високоотговорно  и безкористно той изпълняваше своя пастирски дълг. Поради неуспешна операция на очите зрението му силно намаля  и последните две години  не можеше да служи Св. Литургия, за което много скърбеше. Въпреки здравословните си проблеми отец Марин за последните три години спомогна за изграждането на два нови храма в  с.Дропла и с. Сенокос , както и за основен ремонт на църквата в с. Змеево и църковната къща. За усърдно служение през 2011г отец Марин бе отличен с офикия -,“протойерей“.
Можем да кажем, че за краткото време на служението си отец Марин съгради три земни храма, където християните  да се молят и прославят Бога, а заради духовните му трудове Сам Господ  му устрои  неръкотворен храм в небесното царство,  където отец Марин да Му служи, прославя и се наслаждава на райското блаженство. За отец Марин е прилична и изповедта на св. ап. Павел: „С добрия подвиг се подвизавах, пътя свърших, вярата опазих” (ІІ Тим. 4:7).
Затова и сега пребивава в онази радост, с която и апостола  бива сподобен  -„…където око не е виждало, ухо не е чувало и  човеку на ум не е идвало това, що Бог е приготвил за ония, които Го обичат” (ІКор.2:9).
Почивай в мир отец Марине! Ти остави светъл пример за всички нас! Бог да упокои душата ти!
протойерей Георги Петков