Калоян Петров отново първи в клас ОБ350

0
1139

Калоян Петров  безапелационно, отново на 1-во място в клас ОБ350  на провелия се Втори кръг от републиканския шампионат по водомоторен спорт, съобщи Петър Атанасов. Водната надпревара се състоя през почивните дни в Лом.
С малки проблеми другият състезател на балчишкия клуб по водомоторен спорт “Дионис – 93” – Владислав Костадинов успя да се класира на 4-то място от  общо 9 състезатели в клас S550.  Поради стара техника и след много проблеми с двигателя в клас OA250 Добрин Абрашев не финишира, допълва председателят на клуба – Петър Атанасов.
Следващата седмица Калоян Петров заминава за Битерфелд, Германия, където ще вземе участие в Гранд При на Европа и във Втория кръг на Европейския шампионат по водомоторен спорт. Очакванията на Атанасов в международното състезание е Калоян да завърши, т.е. да няма технически аварии. Проблемите на клуба са остарялата техника, която не е конкурентна на новите лодки, които са с много по-добра аеро и хидро динамика, пояснява Петър Атанасов.
Останалите балчишки състезатели няма да участват в международната надпревара, защото техните скутери не отговарят на изискванията на Световната федерация.

Снимка: водомоторен клуб „Дионис-93“