Голф в Балчик

0
4832

Къде е голф ривиерата на Балканите? Отговорът на този въпрос е един – Балчик и района около него! Доказателство за това са новопостроените три голф игрища – “Лайтхаус Ризорт и Спа”, “Блек Сий Рама” и “Тракийски скали”.

И трите са уникални по своята същност, като се има предвид екзотичното място, на което са разположени – върху скалите над морето и неповторимата дива природа на района. Дизайнер на “Блекс Сий Рама” и на довършващото се “Тракийски скали” е световно известният голф играч Гари Плеър, който е проектирал повече от 300 игрища в целия свят. Голф игрището “Лайтхаус Голф Ризорт” е изградено от не по-малко известния голфър Ян Уснам.

За аристократичния спорт са осигурени и на трите игрища по 18 дупки, даващи безспорна възможност за провеждане на състезания от национално, международно и световно значение.

Игрищата разполагат с изключителна леглова база – къщи, апартаменти, луксозни вили. В услуга на всички гости и играчи са ресторанти предлагащи екологично чиста храна, барове, бутикова винарна, казино, други възможности за развлечения са амфитеатър, диви плажове, външни и вътрешни басейни, организиране на частни партита, яхтинг, тенис, спа и др. И трите голф игрища са с чудесни възможности за организиране на бизнес прояви.

Курсове за обучение за начинаещи и усъвършенстване на напреднали играчи предлага голф академията на “Блекс Сий Рама”. Безплатен е курсът за деца и ученици в “Лайтхаус Голф Резорт”, където голф игрището поема разходите до 90%. Инициативата стартира от лятото на 2010 година и има за цел да подготви деца, които да вземат участие в бъдещи турнири.

Вторият етап от изграждането на “Тракийски скали” предвижда реализирането на яхтено пристанище към голф игрището и превръщането му в най-модерното на Балканите – отговарящо на всички световни стандарти изискващи аристократичният спорт.