Андрея Андреев ще е директор на новото гражданско летище в Балчик

0
1128

Министърът на регионалното развитие и благоустройството  Росен Плевнелиев е посетил в понеделник военното летище в Балчик, за да огледа състоянието му. Това съобщава информационният сайт „Петел“. Плевнелиев се е разпоредил да започне освобождаването на сградите и съоръженията на военното летище, които ще се ползват и за граждански полети.

Припомняме, че в началото на месеца след изричното настояване на министър-председателя Бойко Борисов правителството реши спешно да налее 30 млн. лв. в обекта, който да се ползва за стимулиране на туризма в Североизточна България.

След посещението на Плевнелиев е станало ясно, че за обслужване на летището започва строителството на нов асфалтов път с широчина девет метра. Той ще бъде входната артерия към хангара на летището. Така гражданите няма да използват досегашния портал.

Плевнелиев е представил на командирите на летището и Андрея Андреев, който ще оглавява бъдещото държавно търговско дружество.До преди няколко години Андреев беше директор на варненското летище, преди да оглави летището в Пловдив.