Въведоха електронни дневници в училища в община Балчик

0
1100

Край на скритите и подправени оценки с въвеждането на електронни дневници в училищата в община Балчик. Родителите на учениците в две балчишки училища вече могат да се възползват от новия начин за проследяване на оценяването.

В СОУ „Христо Ботев“ в Балчик са избрали варианта да публикуват информацията на електронния адрес: www.bgclass.net. За да получат родителите достъп, трябва да предоставят на класния ръководител електронната си поща, след регистрацията на която ще получат идентификационен номер и парола. Освен цялата информация за оценките, забележките и отсъствията на учениците, ще може да се ползва електронна библиотека. Достъпна е учебната програма и нужните пособия за конкретния час. В електронната система е заложен и форум. 90% от информацията е попълнена, но малко родители подадоха електронни адреси, коментира директорът Стойка Владова, подчертавайки ползата от богатата ученическа библиотека. От нея могат да се свалят и ползват файлове и от родители, и от ученици.

В другото балчишко училище, внедрило електронния дневник, – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, родителите ще получават сведения чрез електронна поща или смс. Въвеждането на електронния дневник е препоръчително и всяко учебно заведение го прави според възможностите си и желанията на семействата и колективите, коментираха от просветния отдел в администрацията.

В другите училища в общината също предстои стартирането на новата система за информираност на родителите, с изключение на с. Соколово, където все още обмислят това.

Вижте и страницата наЕлектронно училище във Фейсбук

По информация на Радио „Варна“