Утре обучават членовете на секционните комисии

0
543

Утре – 18 октомври от 10.00 часа, в залата на НЧ „ Паисий Хилендарски” ще се проведе обучение на членовете на секционните избирателни комисии. 290 души от община Балчик ще бъдат обучени за предстоящия вот в неделя  – 23 октомври.

 

ПОЛИЦИЯТА ЩЕ УСКОРИ ИЗДАВАНЕТО НА ЛИЧНИ КАРТИ

От пресцентъра на МВР в Добрич съобщават, че звеното „Български документи за самоличност” ще работи с увеличено натоварване. Ще бъде ускорено издаването на лични карти, т.е. всички обикновени поръчки ще бъдат изпълнени до 21 октомври. При липса на такава възможност, ще бъдат издавани удостоверения за самоличност, които са валидни единствено пред секционната комисия в изборния ден. Това може да бъде направено от 17 октомври във всички районни полицейски управления до 15,00 ч. на 23 октомври, а след този час в областната дирекция на МВР в Добрич до 17,00 ч.

 

ДО 18 ОКТОМВРИ ПЕЧАТАТ БЮЛЕТИНИ

Отпечатването на бюлетините за общински съветници и кметове за Област Добрич трябва да приключи до 18 октомври – тоест, 5 дни преди изборния ден според сроковете в изборното законодателство, съобщават от Областна управа. Проведена е работна среща миналата седмица, на която е обсъдена организацията по отпечатването им. Изпълнителят на поръчката е фирма “Фоли Арт” ООД – Добрич, а подизпълнителят е “Техно-инженеринг АВС” ООД – Варна. 424 750 бюлетини ще бъдат отпечатани за провеждане на местните избори в Добричка област. За първия тур на фирмата изпълнител ще бъдат платени над 42 хил.лева с включен ДДС. Бюлетината за общински съветници в Община Балчик е сред най-дългите в областта – близо 80 см. Общо кандидатите са 221, но тя ще съдържа имената на първите трима за всяка от общо 26-те листи.