Танцов фестивал „Слънчева България” се открива днес в Балчик

0
997

Международен музикално танцов фестивал „Слънчева България” започва днес от 16.00 часа с тържествено шествие на участниците по главната улица „Черно море“ и концерт от 17.00 часа на сцената на централния площад „21-ви септември“.

Танцовият фестивал „Слънчева България“ се организира за втори път и има за цел да популяризира България и град Балчик като дестинация за културен туризъм. Тазгодишното издание ще се проведе в дните от 16 до 19 юни. Разнообразни художествени произведения ще покажат творчески колективи от България, Русия, Беларус и Украйна.

В рамките на фестивала ще се състои и концерт в Добрич – на 18 юни от 17:00 часа на площад „Свобода” с участието на ПФТС „Добруджа” – Добрич, ансамбъл „Арника”- г. Лвов, ансамбъл „Весна”, ансамбъл „Веселые Черевички”, Ансамбъл „Щирчанка”, Украйна.

Международно жури с участието на Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”, Харисов Победа – член на Управлението на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов – главен балетмайстор на Лвовския оперен театър, Наталия Атанасова – управител на „Олимпия Груп” лауреат от фестивали, обективно ще оценява изпълненията и ще даде тласък в кариерата на участниците във фестивала.

Организатор на фестивала е туристическа фирма „Олимпия Груп” – Добрич, реализиран с подкрепата на общините Балчик и Добрич.

По информация на радио „Добруджа“