Отново фотопленер в Балчик

0
788

1000 лева – голямата награда във фото конкурса

Фотопленер „Балчик 2012” ще се проведе от 23 до 27 май в Белия град. Той ще бъде  с  елементи на уъркшоп под мотото „Как да покажем едно кътче от България със средствата на фотографията?“  – лектор Генчо Петков ф.х.

Програмата на пленера предвижда участниците – фотографи да отразят Деня на Балчик. Зададената тема за  24 май е репортаж – „Да покажем как жителите на Балчик празнуват празника на града си!“

На прицел на обектива на фотографите през пленерните дни ще бъде природата, архитектурата и градската среда, а вечерите ще бъдат посветени на показване, обсъждане на кадрите от деня. Предвидени са слайдшоута и импровизирани изложби на въже. Публичен анализ на снимките направени през деня – постижения, слабости, препоръки  ще коментира лекторът Генчо Петков ф.х.

Програмата предвижда фото конкурс на тема „Едно кътче от България”. 1000 лева е голямата награда, осигурена от Община Балчик. Най-добрите кадри ще бъдат представени на изложба във фоайето на общината на 27 май от 16.30 часа.

Организатор на тазгодишното издание на фотопленера „Балчик 2012” е  Фото Клуб „Осмо Изкуство“. Той се реализира със съдействието на  Община Балчик, Държавен културен институт – Културен център „Двореца“, „Фотографски системи“ ООД – официален дистрибутор на Sigma и Lowepro за България, „Интер Дата Системи“ ООД – официален вносител на Sigma и Lowepro за България и Олимпус България.

Фотопленер „Балчик 2012“ е четвъртият поред провеждан в Белия град, след двегодишно прекъсване. Първото издание се състоя през 2007  г. под мотото „Древен и модерен“, 2008 г. – „Земя на седем цивилизации“ и 2009 – „Портрети из живота на рибаря“.

Записване и програма на пленера