Нова година – нови превозвачи – нова автогара?

0
843

avtogaraНови превозвачи търси Община Балчик по всички направления от общинската, областната и републиканската транспортни схеми. Основни маршрути са по линиите Варна, Добрич, Албена, Калиакра, София. Обявлението е публикувано в регистъра на обществените поръчки. Оферти се приемат до 18 януари 2013-а.
В тази връзка със заповед на областният управител се разрешава на Община Балчик да продължи настоящите договори за изпълнение на обществен превоз на пътниците по автобусните линии до сключването на нови договори с изпраните превозвачи, но не за повече от две години.
Миналата година балчишкият парламент гласува промени в общинската транспортна схема. Ще се появи нова линия N4, която ще обслужва само живеещите в горната част на града – кварталите „Балик“ и „Левски“. Ще се подобри разписанието и обхватът на градски линии номер 3 и 1. С промените в общинската транспортна схема жителите на Рогачево ще имат по-добър обществен транспорт, както и живеещите в другите села от Батовската долина – Оброчище, Църква и Кранево.
Тази година ще се обсъжда и местополовението на автогара Балчик. Един от варианите е държавата да предостави за целта непродадена част от бившата автошкола в ЖК „Балик“. Ако бъде отказано, друг от вариантите е Гарадокът, където има достатъчно терен за автогарова дейност. Тази година изтича наемният договор за сградата на настоящата автогара, на чийто собственик Общината плаща месечно 2500 лева.

Информация на в-к „Балчик“