Награда за най-добър морски хотел за Режина Мария

0
853

Хотел „Реджина Мария” в Балчик е избран от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите за Най-добър четиризвезден морски хотел на годината. Отличието официално ще бъде получено на 5 декември, когато в столицата се организира церемония за връчване на Годишните награди на Българската асоциация на хотелиерите.
В категория за най-добър семеен хотел за 2011 г е отличен хотел „Вила ди Полета в Добрич. Награда има и за Кулинарната академия в Добрич. Учебното заведение ще получи отличие за принос в създаването на кулинарни специалисти.
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация отличава най-добрите собственици и мениджъри в туризма с идеята да насърчи предприемачеството, инвестициите и инициативността на своите членове. Годишните награди за постижения в областта на мениджмънта, хотелиерството и ресторантьорството се връчват от 1996 година насам.

Радваме се на тази награда, защото я получаваме не от жури, а е следствие на анкета сред посетителите ни. Това сподели Виктор Лучиянов за радио „Добруджа“, съсобственик на хотел „Реджина Мария” в Балчик. Хотелският комплекс е открит преди година, като се радва на голям интерес от известни българи и чужденци. Първият гост, оставил своите впечатления е журналистът Димитър Цонев. Миналата година инкогнито гост е била и първата дама на Румъния. 80% от гостите са румънци, около 15% са руснаци, останалите са българи. За Балчик единственият възможен турист е румънския, докато не се изгради истински плаж, смята бизнесменът. Според него, ако бъде оформен истински плаж пред Тихия кът, това освен, че ще привлече много повече туристи, и ще направи Белия град най-привлекателното място по цялото Черноморие. Тази година за около месец хотелът е бил зает изцяло от американци, което Лучиянов призна, че е било голяма изненада. Става въпрос за сватбен туризъм, но получихме обещанието, че догодина ще дойдат пак и ще доведат приятели, разказа хотелиерът. За догодина той очаква отново много успешен сезон За повече гости не можем да говорим, защото и тази година лятото бяхме заети на 100%., каза Лучиянов. За новогодишните празници хотелът е пълен, като 98% от резервациите са от румънци.
Хотелът разполага с луксозен спа център, а ресторантът му е единственото място в региона, където се предлага суши.