Национална кампания – Да изчистим България за един ден

0
721

Община Балчик ще се включи в инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден”

На 20 април /събота/ ще има два пункта за раздаване da izchistim Bulgariaна ръкавици и чували за битови и разделно събрани отпадъци, които ще са разположени от 9 до 12ч. пред магазин „Аквилон” в ж.к. „Балик” и в сградата на администрацията на пл. „21 септември” №6. След 12ч. ще може да се доставят ръкавици и чували при обаждане на тел. 0895554025.

Отпадъците ще се извозват от ОП „БКС“, а тегленето им ще се извършва на ул. „Стара планина“ №2 в Балчик.

При наличие на собствена техника, на участниците в инициативата ще бъдат допускани до двете депа без заплащане на такса. Телефон за връзка с оператора на депото за отпадъци – 0888 310554.

Места за почистване на територията на община Балчик:
– ул. „Стара планина“ – „Джетека“
– до Пожарната – стария път за гр. Каварна
– кв. „Изток“  – дерето
– ул. „Г. С. Раковски“ – клуб на пенсионера
– пътя Балчик – Албена
– пътя Балчик – Тузлата
– района около  „Чатал чешма“

 

Във връзка с най-мащабния доброволчески проект в България, тази година всички сметища и депа, на които ще бъдат извозвани събраните отпадъци от инициативата  “Да изчистим България” в периода между 20 и 22 април, ще са освободени от такси. Това освен улеснение за кметовете ще е стимул за гражданите да събират колкото се може повече отпадъци.
Министерството на околната среда е партньор на кампанията и всички структури ще бъдат също ангажирани с кампанията за намаляване на отпадъците и за разделното им събиране в цялата страна.
За инициативата “Да изчистим   България за един ден” чрез областните щабове на кампанията, Министерството на околната среда и водите предоставя 35000 чувала и още толкова комплекта ръкавици. Телефонът на кампанията е 0700 112 05.