Музикалното дуо Ире с концерт в Балчик

0
760

Българо-френското дуо Ире с концерт в Балчик на 18 септември от 19.30 часа на сцена Нимфеум“ в Двореца.
Дуото
живее и твори в Париж, но се завръща на турне в България през септември с концерти в София, Пловдив, Бургас, Варна и Балчик.
Ире ще е част от музикалната програма на Международния Арт Форум и Фестивал “БезГраници” за етно, джаз и експериментална музика, който ще се проведе от 16-18 септември в Двореца в Балчик.
Гласът на Ирина Жекова – Ире и оригинална китара се сливат с африканските перкусии, въображение за звуци и ефекти на Шарли Дален. Техният стил е смесица на уърлд, поп, блус, соул, рок, трип хоп и джаз. Изпълненията им са авторски композиции и нетрадиционни аранжименти на традиционни български песни.
След Балчик, изявите на дуото продължават на 21 септември в Tea House, Бургас от 20.00 часа. В морската столица – Варна ще са на 25 септември от 17.00 часа в Арт салона на Радио Варна.  Пред пловдивската публика те свирят на 29 септември от 21.00 часа в Полинеро.
След концерта си на 9 септември в София Ире ще бъдат отново в столицата на 1 октомври в Tea House от 20.00 часа и на следващия ден в клуб “Ангелско сърце” от 21.00 часа.

Програмата на международният Арт Форум и Фестивал “БезГраници” може да прочете тук: Програма „БезГраници“

 


IRé – Na Samodivskoto Horo – Live in Sofia by iremusique