IV-то издание на международния музикален фестивал „Music Campus Balchik“

0
4492

От 01 до 10 септември 2017 г. в Културен център „Двореца“ – Балчик, ще се проведе четвъртото издание на международния музикален  фестивал  „Music Campus Balchik“ – майсторски класове и концерти.

Този проект се провежда под патронажа на сдружение „Култура край границата“, както и с подкрепата на Държавен Културен Институт „Културен център „Двореца“  и цели да даде възможност на млади български творци – музиканти, за срещи и изяви.

По време на тазгодишния формат,  майсторските класове ще се водят от някои световно признати имена в областта на музиката, които вече са участвали в Music Campus като Александру  Гавриловичи, Берн /цигулка/ – арт директор на фестивала, Йоне Калионаите, Заарбрюкен /виола/, Михаел Волф, Лозана /камерна музика/, Стефан Хаджиев, Лондон /виолончело/. Нови имена са Сакура Киндинис, Берн /флейта/ и Аурелиан Бакан от Клуж-Напока, който за пръв път в историята на музикалния формат ще проведе майсторски клас по кларинет.

Входът за всяка една от концертните вечери е свободен.

Съпътстващо мероприятие на тазгодишния формат е изложбата  „Знаци на звука“ на Стела Василева, която ще бъде изложена в Каменна зала от 1 до 9 септември.