Международен музикално-танцов фестивал „Слънчева България“

0
981

Festival Olimpia BalchikIV Международен музикално танцов фестивал „Слънчева България” стартира на 15 юни – Събота от 16.30 часа с тържествено шествие на участниците по главната улица “Черно море” и концерт от 17.00 часа на сцената на централния площад “21-ви Септември”.

Танцовият фестивал “Слънчева България” има за цел да популяризира България и град Балчик като дестинация за културен туризъм.

Тазгодишното издание ще се проведе в дните от 15 до 17 юни. Разнообразни художествени произведения ще покажат творчески колективи от България, Русия, Беларус и Украйна.

В рамките на фестивала ще се състои и концерт в Добрич – на 17 юни от 18:00 часа на площад „Свобода” с участието на ПФТС „Добруджа” – Добрич, ансамбъл „Веселые Черевички”, ансамбъл „Полисяночка”, Украйна.

Международно жури с участието на Стоян Господинов, главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”, Харисов Победа – член на Управлението на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов – главен балетмайстор на Лвовския оперен театър, Наталия Атанасова – управител на „Олимпия Груп”, обективно ще оценява изпълненията и ще даде тласък в кариерата на участниците във фестивала.

Организатор на фестивала е туристическа фирма „Олимпия Груп” – Добрич, реализиран с подкрепата на общините Балчик и Добрич.

ПРОГРАМА

15 юни, 2013 / Събота

16:30   Тържествено шествие по маршрут: Рибарски площад по улица Черно море до централен площад „21-ви Септември”

17:00   Тържествено откриване на фестивала „Слънчева България“. Приветствия от официални лица и организаторите на площад „21-ви Септември“

17:30   Начало на І конкурсен ден на фестивала на сцената на площада

20:30   Край на първа фестивална вечер

16 юни, 2013 / Неделя

17:00   Начало на ІІ конкурсен ден площад „21-ви Септември”

20:00   Галаконцерт, награждаване и закриване на фестивала “Слънчева България”, площад „21-ви Септември“

17 юни, 2013 / Понеделник

18:00 часа – Концерт  в град Добрич,  пл. „Свобода“, централна сцена. С участието на ПФТС „Добруджа“ – гр. Добрич, ансамбъл „Полисяночка“ – гр. Лвов, ансамбъл „Веселые Черевички“ – Украйна и победителите на фестивала