БСП позиви подготвят за 1 май местните социaлисти

0
718

Преизбраха Сияна Фудулова за председател на партийната структура в Балчик на провелата се 22-ра Отчетно-изборна конференция

Като жизнена, дееспособна и готова да изпълнява задачите, които предстоят през следващия мандат се определя Общинската структура на Българската социалистическа партия в Балчик. Това стана ясно на провелата се 22-ра Общинска отчетно-изборна конференция на БСП в Балчик на 22 април. Обобщение от направения доклад за дейността на ОбС на БСП Балчик, от преизбрания председател Сияна Фудулова, стана ясно, че за последните 4 години БСП се възстановява и печели доверието на избирателите в община Балчик.
По доклада си Сияна Фудулова обърна внимание върху работата и крайните резултати на местната структура по подготовка и провеждане през 2009 година на изборите за Европейски парламент и 41-во Народно събрание, и през 2011 година Вотът за избор на Президент и вицепрезидент на Република България и за Местните органи на самоуправление.

Като най-труден, и изискващ мобилизация на целия партиен капацитет в общината, Фудулова определи подготовката за Местни избори ‘2011. Резултатът е налице с успеха за втори мандат на независимия кандидат за  кмет на общината – Николай Ангелов, подкрепен от БСП, подчерта Фудулова. С разширено влияние и по селата БСП отчита, че от общо 19 населени  места в 11 от тях кандидатите са подкрепени от социалистите.

На конференцията бе отчетена и добрата работа на Младежкото обединение и „Дамите на розата”, за тяхната идейност, креативност и активност през целия период. Отчетено бе и нуждата от млади и свежи попълнения в редиците, които да влеят нова сила и енергия за работа.

Като най-важна задача за следващата година социалистите си поставят спечелването на предстоящите Парламентарни избори в България през 2013 година. Сред утвърдените насоки и задачи за дейност на структурите на БСП в Балчик за следващия период са и изготвяне на Програма за работа с младите хора и привличането им, анализ на политическите настроения на хората в общината, мобилизация на общинската организация на БСП по организирането, диалог с гражданските сдружения по решаване на актуални общински проблеми, изграждане на Общински дискусионен клуб, ефективна организация по участието за референдум по спасяване на АЕЦ Белене и др.

 

Гости на 22-рата Конференция на БСП бе кметът на Балчик – Николай Ангелов, кметове по населени места в общината и Росен Карадимов – мажоритарен кандидат за депутат от БСП през 2009 г.

Кметът Ангелов коментира, че БСП като политическа структура е номер 1 на територията на общината, и че сега е време за реализиране на политическите платформи на партиите. В тази връзка той сподели какво ще се случи до края на годината по отношение на инфраструктурата в Балчик. Ще продължи изграждането на градския стадион, както и че най-късно до средата на юни ще приключи асфалтирането на ул. „Черно море” и ул. „Любен Каравелов”. 1 юни е крайният срок за изграждане на спортната площадка в ЖК „Балик”. Предстои и саниране на всички детски градини и учебни заведения на територията на общината. През септември ще се даде старт на ремонта на Мелницата, а в края на годината и на Общинската болни.

На Отчетно – изборната конференция бе проведен избор на 5-ма  делегати за 48-я Национален конгрес на БСП през май, както и  за председател на партията на национално ниво, местните социалисти дадоха вота си за Сергей Станишев.

В края на Конференцията стана ясно, че местните социалисти подготвят отбелязването на предстоящия Ден на труда – 1 май в село Гурково от 11 часа. Мястото на срещата е входа на селото, където освен БСП позиви ще има и музика.