Бебета „спринтьори“

0
1142

Маратонът днес, репетиция за по-голям през есента

Голям интерес за участници и минувачи предизвика бебешкият маратон в Балчик, провел се днес в градинката на централния площад.

Близо 30 деца бяха сред кандидатите да участват в сутришния „спринт от няколко крачки”.  Възрастовата граница бе от 8-9 месеца до 4 години.

По-обективни причини, начален старт за най-малките трудно бе даден, но най-изявен спринтьор в маратона се оказа едногодишният Божидар (на снимката вляво). Навярно предишни дни са направени многократни тренировки с личен треньор мама  Илияна.

Примамка за момиченца и момченца на финалната линия бяха шарени биберони и свирки, подготвени от организатора. Липсата на ориентация бе отчетена от всички присъстващи с доза смях и забавление. Най-често срещаните способи за маратона бяха пълзене и опити за пристъпване при най-малките. Разбира се не липсваха и често срещаните елементи при такива спортни прояви като сълзи за топката, дай ми балона, това е мое, не го давам и пр.  Това не попречи минути по-рано да бъдат пръснати от участниците многоцветни топки, подготвени от организаторите за награда и опитани от малчуганите с мисли дали би могло да бъде сладолед.
На организираното събитие от „Дамите на розата” с председател Иванка Бързакова, стана ясно че това е само репетиция за предстоящия по-голям есенен бебешки маратон.  Подкрепа за бъдещата инициатива бе получена от всички присъстващи родители. Майките предложиха да бъдат включени в организацията на бъдещата проява, както и тя да прерасне в Хепанинг с разпродажба на бебешки дрешки.

Само един бе таткото осмелил се да присъства на бебешкия маратон, но това не му попречи да се забавлява искрено.

За специален гост на събитието „Дамите на розата” определиха  познатия  на всички д-р Иво Войчев. Не бе скрито, че жените на обединението имат желание той да бъде и избран за почетен член на дамската организация.

Снимки д-р Иво Войчев
Снимки от маратона