Автогарата в Балчик спира да работи от днес

0
1500

avtogaraАвтогарата в Балчик спря работа от днес след като Община Балчик и собственикът на сградата – “Автомобилни превози” не подновиха договора помежду си.

През последните пет години Общината осъществяваше автогаровото обслужване в града, тъй като собственикът и превозвачите не успяха да постигнат споразумение какви такси за обслужване да се плащат. Наемната цена, която Община Балчик, е плащала всеки месец за автогарата, е 2100 лева без ДДС, като през последните няколко месеца сметките са останали неплатени. Балчишкият кмет Николай Ангелов обяви намерението си да бъде построена нова автогара в бившата автошкола в квартал “Балик” или в квартал Авиогородок в края на града. Дотогава пътниците ще купуват билети от шофьора на превозното средство, което обаче прави курсовете незаконни, тъй като на всеки курс е нужен печат пристигнал и отпътувал. В момента липсва и информация за направленията, часовете и цените. Казусът трябва да се реши с намесата на Държавната автомобилна инспекция.

На въпрос дали предвижда да ограничи достъпа на автобуси до паркинга на автогарата, собственикът на имота  – Симеон Алексов обясни, че е логично  да се ограничи, тъй като сега имотът се ползва без правно основание. Той коментира: „Аз съм последният, който ще създава проблемни ситуации, но ще предупредя шофьорите“. Но, бе категоричен,  че не предвижда да предприема мерки като поставяне на бариери и да създава проблеми. Сподели, че очаква да се намери решение на проблема. И припомни, че досега не е създавал проблеми на община Балчик и е проявявал разбиране за затрудненото й финансово положение във връзка със забавените плащания. Вярвам, че автогаровото дело е нещо много важно и с община Балчик ще намерим решение по въпроса, каза Симеон Алексов.

Снимката е архивна
По информация на радио Варна и topnovini.bg