Александър Танев от Балчик победител във втората мартенска седмица на радиоконкурса за деца по БНР

0
615

Aleksandyr_Tanev(550x309)Александър Танев е победител от втората мартенска седмица на радиоконкурса на БНР за деца-изпълнители „Щуротека”, се съобщава на сайта на медията. Продължение на класацията за солисти до 12-годишна възраст в предаването „Щуротека” ще бъде на 24 март 2013 от 10.00 часа по програма „Христо Ботев”.

Той стана победител след провело се до 12.00 часа, днес онлайн гласуване на сайта на БНР. В радиоконкурса участва с парчето “Последен рок”, по музика на Мария Нейкова, текст на Петър Москов и аранжимент Димитър Гетов.

Александър се състезаваше за изпълнител на седмицата 17-24 март с Лора Герджикова от Ст. Загора (“Обичам те, море”) и Станислава Цветанова от София (“Обещания”). Записи с изпълненията им са качени на сайта на радиото  с кратка визитка за всеки.
Александър Танев от Балчик е на 11 години. От 8-годишен се занимава с пеене при вокалната педагожка Мила Маврова. За този период има 21 награди от певчески конкурси. През 2012 г. е носител на 6 първи награди и 3 награди Гран При. Повечето отличия са от международни конкурси – в Русия, Сърбия и др. Най-голям успех за него е спечелването на телевизионния кастинг по БНТ “Феномени”. След прослушване в шест кръга той беше избран за главната роля на Питър Пан от едноименния мюзикъл, който се засне и излъчи по националната телевизия. Освен че пее, Александър свири на пиано, занимава се с рисуване. Любимият му актьор е Чарли Чаплин. Много обича да го имитира и да го рисува. Мечтата му е да стане актьор. 

Снимка: личен архив