4 200 000 лева несъбрани вземания има община Балчик

0
1159

Около 4 млн. и 200 хил.лв. са несъбраните вземания на община Балчик, а близо 1 млн. и 300 хиляди са неразплатените сметки от страна на администрацията, това съобщиха от финансовия отдел в местаната управа по повод мерките, които са наложени срещу некоректните платци.

Предприети са всички законови действия за попълване на общинската хазна от неплатени данъци. Няма длъжници, които да не са предадени на частен съдия изпълнител или на Агенцията по вземанията. Срещу тези, които дължат над 1000 лева, са заведени преписки.

Според отчета на бюджет 2011 – от 15 милиона лева заложени собствени приходи са изпълнени 11 млн. и 600 хил.лв. Неизпълнени са патентният данък, налогът върху недвижимите имоти, върху превозните средства, данък придобиване на имущество. Друг проблем при изпълнението на общинския бюджет са забавените плащания от държавата към общините по реализирани вече европроекти.

От април миналата година Балчик е подал документи за разплащане на дейности по укрепване на свлачище „Сборно място”, но все още средствата от близо половин милион лева не са изплатени напълно. Според законовия регламент срокът за това е шест месеца.

По информация на радио „Варна“