14-то издание на „Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“

0
1043

От 22 до 30 април 2015 година
в работни лоджии – вила „Сюита“ на ДКИ КЦ „Двореца“
ще се проведе 14 издание на

ХУДОЖНИЦИ,БАЛЧИК ЛЮБОВ – СРЕЩА НА ЕВРОПЕЙСКИ МОРЕТА’2015

“ТРАНСФОРМАЦИИ”

Във всяко едно от своите издания “Художници, Балчик, Любов-среща на европейски морета”, пленерът има поставена тема. За 2015г. авторите избират тя да е “ТРАНСФОРМАЦИИ”.

Според тазгодишните участници, поставянето на тема е опит да бъде показан, пресъздаден и споделен трансформиран образ на видимите обекти от заобикалящата ни действителност от мястото на провеждане на пленера с изразните възможности на класически техники на работа.
В продължение на десет дни творците, заобиколени от красотата на неповторимия пейзаж, в прекрасна творческа обстановка ще имат възможност да се потопят в темата, да потърсят и открият собствен подход и изказ.

В края на изданието се предвижда да бъде организирано отворено ателие, на което пред публика и общественост, художниците да представят своите произведения. Зрителите пък ще имат въможност да се срещнат и разговарят с тях, кактои с организаторите.

Според наложената през изминалте години практика, след приключване на поредното издание на“ХУДОЖНИЦИ, БАЛЧИК, ЛЮБОВ – СРЕЩА НА ЕВРОПЕЙСКИ МОРЕТА”2015, творби от авторите участници, ще станат част от колекцията на ДКИ КЦ „Двореца“ и ГХГ Балчик.

В 14 издание на „Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“, участие ще вземат: Нина Златева, Дарина Янева, Веско Велев, Димитър Витанов, Петър Савов, Андрей Янев, Силви Басева, Борис Желев.

Пленерът “Транформации”2015 се осъществява с подкрепата на община Балчик, в съорганизация и с любезното домакинство на ДКИ КЦ „Двореца“, и екипът на „ХУДОЖНИЦИ, БАЛЧИК, ЛЮБОВ-СРЕЩА НА ЕВРОПЕЙСКИ МОРЕТА“.

Кадри от миналогодишното издание на пленера  „Художници, Балчик, Любов – светлинни пътеки“ 2014 г. :

Hudoznici, Balchik, Lubov - sreshta na evropeiski moreta