10 лева вход за балчиклии в Ботаническата градина и Двореца

0
2411

Входът за балчиклии е 10 лв. от началото на изминаващата седмица в Ботаническата градина и Двореца, съобщава  BulFoto.  Това е резултат от заповед на д-р Красимир Косев – директор на университетските ботанически градини към Софийския университет, разпоредил новия пропусквателен режим. Цената на билета дава право за вход едновременно за Двореца и за Ботаническата градина. Досегашното условие за безплатно влизане на балчиклии, след представяне на документ за самоличност, удостоверяваш адресната регистрация в града, е отменено.
С проблема е запознат кметът Николай Ангелов, но той не е получавал официално писмо  за предприетите мерки от Софийския университет, стопанисващ Ботаническата градина.  По въпроса, предстои разговор между кмета Ангелов и проф. Илчев –  ректор на СУ „Св. Климент Охридски“.

Същевременно много граждани и гости очакват с нетърпение Парада на лалетата, чийто пик се очаква да бъде по време на Великден. Новите видове лалета, които ще цъфнат за пръв път в градината са 30 от общо 126 сорта подбрани за парада.
Сред новите сортове е кичестото розово лале, избрано за символ на борбата срещу рака на гърдата.

 Снимки: архив Balchik.com