Яхти

0
2123

Яхтеното пристанище в Балчик е едно от най-защитените пристанища поради естествения залив, в който е разположено. Това го прави най-посещаваното яхтено пристанище по Северното Черноморие и единственото, което осигурява целогодишна навигация и местодомуване на вода включително и през зимния сезон.

На яхтеното пристанище пребивават през лятото много яхти и туристически корабчета, които предлагат различни пакети за развлечения. Най-честите и предпочитани са двучасови дневни и нощни разходки в акваторията на залива.

Атрактивни са и яхтените пикници, които са целодневни и са свързани с плажуване на девствени плажове, където има всички необходими условия за комфорт – чадър, шезлонг, занимателни игри, сърфове, храна и напитки и пр.

Сред морските предложения за развлечения са риболовните излети, както и организиране на частни партита, дори и малки сватбени тържества. Изборът от яхти дава възможност за наемане както на моторни, така и на ветроходни яхти. За по-силни усещания са и няколко дневните круизи из Черно море, който се организират според индивидуалните нужди на пасажерите.

Морските атракции включват организиране на пиратски партита за деца, където бойните гюлета за обстрел са торби пълни с вода.
Осъществяват се и разходки по вода до Златни пясъци, Албена, Варна, Созопол, Несебър, нос Калиакра, Румъния и пр.

Яхтеното пристанище в Балчик е предпочитан пристан в провеждащите се ежегодно български и международни регати. По традиция всяка година в края на летния сезон се провежда регата “Октомври” организирана от Морски клуб “Балчик”.