Франция първа на европейското за жени по голф

0
895

Отборът на Франция завърши първи на Европейското първенство по голф за дами над 50-годишна възраст, след оспорван плейоф с отбора на Испания.  След като завършиха на равно, двата тима изиграха две допълнителни дупки, за да решат кой да вземе трофея. На трето място остана отборът на Германия.

Състезанието се проведе в пет дни (30 август – 3 септември) на шампионатното игрище БлекСиРама. Участие взеха 60 състезателки от 10 страни – Австрия, Белгия, Финландия, Франция, Германия, Италия, Холандия, Испания, Швеция и Швейцария.

Марион Танхаузер, бивш председател на Европейската голф асоциация споделя: „Много съм щастлива,че имахме възможност да проведем турнира за 2011 година именно в България. От името на ЕГА благодарим за гостоприемството, отличната организация и прекрасните условия. БлекСиРама е невероятно игрище подходящо както за начинаещи,така и за професионалисти. Ще се радваме да работим заедно с БГА и да организираме още европейски турнири в България с прекрасна атмосфера като тази от изминалите пет дни.“

Турнирът от веригата “European senior ladies challenge” за 2012 г. ще се проведе в Лугано, Швейцария.