„Фамилия Тоника“, дует „Шик“, Нели Рангелова и Танцова формация „Вакали” на 24 май в Балчик

0
1269

И тази година Община Балчик ще заложи на българската музика в концерта по повод празника на града – 24 май. „Фамилия Тоника“, дует „Шик”, Нели Рангелова и Танцова формация „Вакали” ще поддържат доброто настроение на вечерния концерт.

Водещи на тържеството през целия ден ще бъдат Ива Дойчинова и Васко Мавриков, а своето творчество в спектакъла ще покажат всички художествени състави от града.

За пръв път тази година празникът ще започне с литургия в храма „Св.Георги Победоносец”.

На тържествената сесия на местния парламент кметът Николай Ангелов ще предложи за почетни граждани на Балчик да бъдат обявени поетът, писател и общественик Стефан Цанев и писателят Ивайло Петров /посмъртно/. По време на церемонията ще бъдат отличени учители и творци.

Покани за Деня на Балчик са изпратени до премиера Бойко Борисов, министрите Сергей Игнатов и Вежди Рашидов, до всички депутати от региона, кметове на общини.

В навечерието на празника „Театър 199” ще гостува на балчишка сцена с пиесата на Мате Матишич „Умирай лесно” и актьорите Тодор Колев и Валентин Танев.

В нощта на музеите и галериите на 14 май ще бъде експонирано приложно изкуство, създадено от балчиклии. Ръчно изработени бижута и аксесоари ще представи Галина Жейнова.

За трета поредна година в местността „Текето” на 15 май край Оброчище ще се надпяват творчески формации от общината.

Участниците в Балетната школа и Състава за забавни танци ще представят самостоятелен концерт на 19 май.